دستگاه درز پیتسبرگ یک ابزار ضروری برای هر کارگاهی است که فعالیت‌های مربوط به ساخت داکت هوا را انجام می‌دهد. این دستگاه‌ها کارآمد، دقیق و قوی بوده و محصولات آنها سال‌های زیادی قابل استفاده هستند. اگر می‌خواهید از درز پیتسبرگ برای ساخت داکت استفاده کنید، مطمئن شوید که دستگاه مناسب و با کیفیتی را انتخاب کرده‌اید. همچنین، لازم است از دستگاه به درستی استفاده کنید تا بهترین نتایج ممکن را بگیرید. با ماشین مناسب و تکنیک صحیح، می‌توانید داکتی بسازید که هم کاربردی باشد و هم زیبا و شیک.ما در این مقاله درباره دستگاه درز پیتسبرگ، کاربرد و روش کار آن صحبت می‌کنیم. اما قبل از پرداختن به دستگاه درز پیتسبرگ لازم است درباره کانال‌های هوا مطالبی را عنوان نماییم.

درز پیتسبرگ

 درز پیتسبرگ یک دستگاه شکل‌دهی ورق فلزی است که برای ایجاد کانال‌کشی دقیق و بادوام استفاده می‌شود. این دستگاه از یک سری رول برای ایجاد یک اتصال قفلی استفاده می‌کند که به‌طور ایمن دو قطعه ورق فلز را به هم متصل می‌کند. اتصال حاصل نسبت به هوا نفوذ‌ناپذیر است که این ویژگی برای کانال‌کشی کارآمد ضروری است. با معرفی و بررسی کانال پیش ساخته توسط برند سانا داکت همراه ما باشید.

 کانال هوا چیست؟ 

کانال هوا یا داکت هوا، لوله‌ توخالی است که بیشتر از جنس فلز ساخته می‌شود. این کانال‌ها در قطعات کوتاه و در سطح مقطع مربع، مستطیل، بیضی و دایره ساخته می‌شوند. قطعات داکت هوا در محل نصب به هم متصل شده و یک مجرای یکپارچه را برای عبور هوای سیستم تهویه مطبوع فراهم می‌کنند. آنها معمولا در داخل سقف خانه نصب شده و هوای سیستم تهویه مطبوع را به همه‌جا به شکل یکنواخت می‌رسانند. با این حال، کاربرد کانال هوا فقط در سیستم تهویه مطبوع نیست. این کانال‌ها ممکن است برای عبور بخار آب، دود و.... ساخته شوند و مصارف صنعتی داشته باشند. برای شکل‌دهی به ورق‌های فلزی تخت و تبدیل آنها به یک کانال یکپارچه و نفوذناپذیر به هوا، از دستگاه درز پیتسبرگ استفاده می‌شود. درز پیتسبرگ برای ساخت کانال هوا ضروری است و فرآیند خمش و اتصال قطعات فلز به هم را انجام می‌دهد. 

 درز پیتسبرگ چیست؟ 

دستگاه درز پیتسبرگ که به عنوان دستگاه قرقره (reel machine)، دستگاه درز (seam machine)، دستگاه زیر برش (undercut machine)، دستگاه قفل کانال هوا (air duct lock machine)، دستگاه حلقه کانال هوا (air duct reel machine) و دستگاه قفل قائم (upright lock machine) شناخته می‌شود، یک دستگاه چند‌منظوره است که عمدتاً برای ایجاد اتصالات بسته کانال‌های هوا استفاده می‌شود. با توجه به تنوع کارکردهای آن، دستگاه درز پیتسبرگ بخشی ضروری از فرآیند تولید کانال هوا است. سانا داکت شما را به خواندن مقاله زانویی دعوت میکند.

عملکرد درز پیتسبرگ

همان‌طور که در شکل فوق می‌بینید، دستگاه درز پیتسبرگ با ایجاد یک سری رول در فلز، یک اتصال قفل‌کننده را بین دو قطعه فلز ایجاد می‌کند. رول اول شامل یک خمش 180 درجه در فلز است، درحالی‌که رول دوم یک جیب را می‌سازد که برای محکم‌کردن اتصال استفاده می‌شود. رول سوم یک خمش 180 درجه دوم را در فلز ایجاد می‌کند که اتصال را در جای خود قفل می‌نماید. نتیجه، یک اتصال محکم و غیر‌قابل نفوذ به هوا است که برای ایجاد کانال‌کشی عالی است. 

 مزایا درزپیتسبرگ

 دستگاه درز پیتسبرگ مزایای زیادی دارد که آن را به بهترین دستگاه برای ساخت داکت تبدیل می‌سازد. اول از همه، درز پیتسبرگ اتصالات هوابند یا غیر‌قابل نفوذ به هوا ایجاد می‌کند که برای کانال‌کشی کارآمد ضروری هستند. اگر هوا از درزهای کانال بیرون رود، کارآمدی سیستم تهویه تا حد زیادی کاهش یافته و هزینه مصرف انرژی افزایش می‌یابد. به همین دلیل ایجاد اتصالاتی که به‌طور کامل در برابر نفوذ هوا عایق باشند، یکی از الزامات ساخت داکت محسوب می‌گردد. علاوه بر این، دستگاه درز پیتسبرگ بسیار دقیق است. یکی از چیزهایی که در ساخت داکت هوا اهمیت دارد، اطمینان از مطابقت دقیق ورق‌های فلز با هم، قبل از ایجاد اتصال است. دقت بالای دستگاه درز پیتسبرگ، امکان ایجاد اتصالات دقیق و تمیز را فراهم می‌کند. یکی دیگر از مزایای دستگاه درز پیتسبرگ که آن را به بهترین گزینه برای ساخت داکت هوا تبدیل می‌کند، دوام اتصالات آن است. قفل‌هایی که با استفاده از دستگاه درز پیتسبرگ ساخته می‌شوند، برای سال‌های زیاد بدون تغییر و یا شل‌شدن باقی می‌مانند و نسبت به هوا و مواد دیگر غیر قابل نفوذ هستند. در انتها استفاده از دستگاه درز پیتسبرگ ساده است. این دستگاه به شکل اختصاصی برای ایجاد اتصالات بین ورقه‌های فلزی ساخته شده است و می‌تواند این اتصالات را به شکل کارآمدی بین ورق‌های فلزی با ضخامت‌ها و اندازه‌های مختلف ایجاد کند. برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه کانال کشی بیمارستان بپردازید.

 نکات مهم هنگام استفاده از درز پیتسبرگ 

ضخامت صفحات فلزی که برای تشکیل قفل زیر دستگاه قرار می‌گیرند، باید در محدوده تعیین‌‌شده باشد. اگر ضخامت کمتر از حداقل باشد، در حین خمش ممکن است صفحات فلزی ترک بخورند، چروک شوند و سایر عیوب را پیدا کنند. همچنین، اگر ضخامت صفحات فلز از حداکثر ضخامت تعیین‌شده بیشتر باشد، افزایش قابل توجه نیروی خمشی باعث آسیب به غلتک‌های شکل‌دهنده دستگاه، بارگذاری بیش از حد سیستم انتقال و مشکلات دیگری می‌شود که در نهایت به دستگاه آسیب وارد می‌کند. قبل از استفاده، ریل راهنمای تغذیه باید در موقعیت و اندازه مشخص‌شده تنظیم شود و سپس محکم شود. اگر محل ریل تغذیه پایین‌تر از موقعیت مشخص‌شده باشد، خمش ایجاد نمی‌شود. اگر هم بالاتر از موقعیت مشخص‌شده باشد، اندازه خمش از تحمل دستگاه خارج شده و باعث می‌شود که دو ورقه نتوانند درگیر شوند. اگر ریل راهنمای تغذیه کج تنظیم شود، خمش ایجاد‌شده ناهموار خواهد بود و در نهایت اتصال ایجاد‌شده بلااستفاده است. علاوه بر موارد فوق لازم است هربار که نوع ورق فلزی، ضخامت و یا اندازه آن تغییر می‌کند، قبل از شروع پروسه، دستگاه را با توجه به ویژگی‌های محصول تنظیم نمایید. برای این منظور باید یک ورق را به شکل آزمایشی در معرض خمش قرار دهید تا تنظیمات مورد نیاز به شکل دقیق مشخص گردد. سپس با انجام تنظیمات دقیق می‌توانید پروسه خمش و ایجاد داکت‌های هوا را به شکل سری انجام دهید.