1402.06.18

تصور کنید که در هوای سرد زمستان و گرمای طاقت‌فرسای تابستان یا در یک محیط بسته که هیچ جریان هوایی در آن وجود ندارد و تهویه‌ای انجام نمی‌شود، مجبور به کار یا زندگی باشید. کانال‌های هوای رفت و برگشتی که وظیفه مهم انتقال هوا بین محیط بیرون و خارج از ساختمان‌های مختلف را برعهده دارند و با ایجاد یک سیستم تهویه هوای رفت و برگشتی مؤثر، دما و رطوبت هوا در محیط داخلی سازه را در یک رنج قابل تحمل و مناسب برای بدن انسان نگه می‌داند. کانال‌های انتقال هوا در ساختمان‌های مختلف اداری، تجاری، آموزشی، درمانی، مسکونی و موارد دیگر، وظیفه سرمایش، گرمایش و تهویه هوا را برعهده دارند؛ اما این کانال‌ها بدون کانال فلنج تی دی سی یا همان فلنج TDC، قادر به کارکرد مؤثر نبود‌ه و با از دست دادن پایداری و استحکام خود، دچار لرزش، سروصدا و کاهش طول عمر مفید خود می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با مفهوم، ساختار، عملکرد، کاربرد، مزایا و معایب کانال TDC، تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

کانال TDC چیست؟

 سیستم‌های مختلفی برای نصب به‌عنوان تهویه هوای مطبوع ساختمان وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. کانال‌های خم، مستقیم، زاویه‌دار و غیره که مسیرهای رفت و برگشتی هوا را می‌سازند و عمل تهویه هوا بین محیط بیرون و داخل ساختمان را ممکن می‌سازند. این کانال‌ها و مسیرهای فلزی عبور و مرور هوا، با قطعه‌ای به نام کانال TDC یا همان فلنج TDC به یکدیگر متصل و چفت می‌شوند. به عبارت دیگر، به کانال‌های تهویه هوایی که فلنج اتصال بین آن‌ها از جنس آلیاژ گالوانیزه باشد، کانال TDC اطلاق می‌شود. این کانال‌ها با پیچ سرمته به فلنج متصل می‌شوند. کانال‌هایی چهارگوش که با دستگاه تولید می‌شوند و برای اتصال آن‌ها به یکدیگر از فلنج گالوانیزه استفاده می‌شود. کانال TDC یک نوع سیستم کانال‌کشی است که برای انتقال هوا در سیستم‌های تهویه مطبوع، گرمایشی، و تهویه هوا استفاده می‌شود و منجر به افزایش پایداری و استحکام و کاهش لرزه‌های ناشی از عبور هوا در مسیرهای فلزی کانال می‌شود. این کانال‌ها از جنس ورق گالوانیزه تولید می‌شوند که مقاومت بالایی در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی دارد و مانع از ایجاد خرابی در محیط‌های مرطوب می‌شود. ساختار فلنج‌ها و جوشکاری‌های محکم آن‌ها باعث افزایش مقاومت و دوام کانال‌ها می‌شود. کانال TDC یا فلنج TDC به دلیل طراحی ساده و قطعات استاندارد، نصب و نگهداری آسانی دارد. استفاده از کانال TDC یا فلنج TDC به دلیل سادگی نصب و عدم نیاز به ابزارهای خاص، باعث بهینه‌سازی هزینه‌ها می‌شود. از جمله کاربردهای این کانال‌ها می‌توان به سیستم‌های تهویه مطبوع، گرمایشی، و تهویه هوا در مجتمع‌های مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی اشاره کرد. کانال TDC با استانداردها و مقررات مربوطه در زمینه تهویه هوا سازگاری دارد. در کل، کانال TDC یا فلنج TDC به‌عنوان یک راه‌حل مقاوم و بادوام برای انتقال هوا در سیستم‌های تهویه مطبوع و گرمایشی، در بسیاری از پروژه‌های ساخت‌‌وساز با کاربری‌های مختلف مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.  با معرفی و بررسی کانال چهارگوش با فلنج سرخود TDF توسط برند سانا داکت همراه ما باشید.

ساختار کانال تی دی سی 

این کانال‌ها از جنس‌های مختلفی ساخته می‌شوند. برخی از نمونه‌های سنتی و قدیمی آن‌ها از جنس ورق آهنی یا ورق روغنی با ضخامت ۱ میلی‌متر هستند؛ اما این روزها کانال تی دی سی را بیشتر از جنس پروفیل‌های گالوانیزه می‌سازند. روکشی از جنس ورق گالوانیزه بر روی کانال می‌کشند تا در برابر عوامل محیطی مقاومت مناسبی داشته باشد. ورق گالوانیزه طول عمر و مقاومت بسیار بالاتری نسبت به آهن و ورق روغنی داشته و جایگزینی بسیار عالی برای این دو متریال است. ابعاد دهانه کانال تی دی سی بر اساس ابعاد دهانه کانال هوا مشخص می‌شود. کانال TDC اغلب در سایزهای ۳ و ۴ ساخته می‌شود، چرا که ابعاد استاندارد کانال هوا برای بسیاری از سازه‌ها، سایز سه و چهار است. ورق‌های آهنی و روغنی پس از ساخته‌شدن، در ابعاد کانال هوا برش خورده و سپس به کمک دستگاه پرس سوراخ می‌شوند تا بتوان آن‌ها را به وسیله پرچ، پیچ و مهره به کانال هوا متصل کرد. کانال تی دی سی نیازی به سوراخ‌کاری و پیچ و مهره ندارد، بنابراین ظاهر کار بسیار زیبا و ترتمیز از آب درخواهد آمد. پس از اتمام پرچ‌کاری، ورق‌های آهنی و روغنی به کانال هوا جوش می‌خورند تا کمترین لرزش و صدایی حین کار نداشته باشند. در انتهای کار نیز ورق‌ها با مواد و روکش‌های مخصوص ضدزنگ، عایق کاری می‌شوند تا در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی مقاوم شوند. در این مورد نیز کانال تی دی سی نیازی به ضدزنگ و روکش ندارد، چرا که قبلاً گالوانایز شده است و از نوارهای الاستومتری برای عایق‌بندی استفاده می‌کند.  سانا داکت شما را به خواندن مقاله درز پیتسبرگ دعوت میکند.

قطعات سازنده کانال تی‌دی‌سی

 کانال تی دی سی از قطعات مختلف زیر ساخته می‌شود: پروفیل: به‌عنوان مهم‌ترین عضو سازنده و شاکله کانال تی دی سی است که از جنس ورق گالوانیزه ساخته می‌شود و ضخامت‌های مختلفی دارد. پروفیل‌ها اغلب دارای ضخامت ۰.۱، ۰.۳ و ۰.۷ میلی‌متر هستند. همچنین طول اضلاع پروفیل با توجه به ابعاد کانال، می‌تواند بین ۲۰ تا ۴۰ میلی‌متر باشد. کرنر: که با نام گوشه نیز شناخته می‌شود، برای اتصال چهار ضلع مختلف کانال به همدیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کرنرها شبیه به حرف L انگلیسی هستند و چهار ضلع کانال را به هم می‌دوزند. کرنرها نیز ابعاد مختلفی دارند و معمولاً با ضخامت ۲ میلی‌متر تولید می‌شوند. گیره: برای نزدیک‌تر کردن لبه‌های فلنج به هم کاربرد دارد. گیره استحکام و ثبات چهار ضلع کانال تی دی سی را تثبیت می‌کند. نوار گسکت: که با نام نوار الاستومتری درزگیر نیز شناخته می‌شود،‌برای عابق‌بندی و درزگیری نهایی کار مورد استفاده قرار می‌گیرد و به کمک چسب مخصوص، تمام نقاط اتصال دو فلنج را پوشش می‌دهد.شما میتوانید برای کسب اطلاعات و یا خرید کانال پیش ساخته با کارشناسان ما تماس بگیرید.

 ویژگی‌های کانال TDC

 همان‌طور که اشاره شد، کانال TDC به‌عنوان یکی از روش‌های اتصال کانال‌های هوا در سیستم‌های تهویه و سرمایشی-گرمایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع فلنج به دلیل ویژگی‌های خاص خود در صنعت تهویه هوا محبوب است. انواع مختلفی از کانال تی دی سی وجود دارند. این کانال‌ها در اشکال و ابعاد گوناگونی ساخته می‌شوند تا با محیط‌های نصب مختلف و سایز کانال‌های متفاوت، به خوبی سازگار شوند. کانال تی دی سی گرد و کانال تی دی سی چهارگوش، دو نوع رایج و پراستفاده از این کانال‌ها هستند. اگر کانال هوای سیستم تهویه گرد باشد باید از کانال تی‌دی‌سی گرد و اگر کانال تهویه به شکل عرف چهارگوشی باشد، باید از کانال TDC چهارگوش برای اتصال سطح مقطع مسیرهای رفت و برگشتی استفاده کنیم. ویژگی‌های مختلف و قابل توجه کانال فلنج TDC عبارت‌اند از: ۱. نصب آسان: فلنج TDC دارای سیستم اتصالی است که نصب آن را بسیار آسان می‌کند. این اتصال بدون نیاز به صرف زمان و هزینه بالا و بدون نیاز به نیروی کار ماهر انجام می‌شود و باعث کاهش زمان نصب و هزینه‌های مربوط به نیروی کار می‌شود. ۲. چسبندگی بالا: کانال تی دی سی از جنس فولاد گالوانیزه با کیفیت بالا ساخته می‌شود و دارای چسبندگی بالایی است که اطمینان می‌دهد کانال‌ها به‌طور محکم و ماندگار به هم متصل شوند. ۳. سیستم قفل‌های تنظیم شونده: فلنج TDC دارای قفل‌های تنظیم‌شونده است که به کاربر، اجازه تنظیم و تعدیل کانال‌ها را می‌دهد. این ویژگی برای کاربران، امکان تنظیم دقیق‌تر و بهینه‌تر جریان هوا را فراهم می‌کند. ۴. محکم و بدون نشت: با استفاده از فلنج TDC، احتمال نشت هوا به حداقل می‌رسد؛ به عبارت دیگر، این فلنج‌ها به کاهش هدررفت هوا کمک می‌کنند. کانال تی دی سی درزبندی بسیار محکمی دارد، چرا که در ساختار آن از نوارهای الاستومتری (نوار گسکت) برای عایق‌کاری و درزگیری استفاده می‌شود. ۵. قابلیت استفاده در اتصالات مختلف: فلنج TDC قابلیت اتصال به کانال‌ها، انتقال‌دهنده‌ها و سایر تجهیزات تهویه هوا را فراهم می‌کند. این انعطاف‌پذیری از جمله دلایل استفاده گسترده از این نوع فلنج است. ۶. ظاهر زیبا: از آنجا که این فلنج بدون مهره‌ها و پیچ‌ها استفاده می‌شود، ظاهر کانال‌ها به‌طور کلی زیباتر و منظم‌تر خواهد بود. ۷. مقاومت در برابر خوردگی: جنس فلنج TDC از فولاد گالوانیزه با پوشش روکشی ضد خوردگی است که از پایداری و مقاومت آن در برابر عوامل محیطی جلوگیری می‌کند. ۸. تولید سریع و انبوه با دسترسی بسیار ساده ۹. استحکام بالا و عدم نیاز به ضدزنگ ۱۰. وزن کم و حجم کم با اینکه فلنج TDC بسیار پرکاربرد است و مزایای زیادی دارد؛ اما باید توجه داشت که نیازهای شما ممکن است با شرایط و محیط کار خاص شما متفاوت باشد. همچنین، برای نصب و استفاده بهینه از این نوع فلنج، توصیه می‌شود از تکنسین‌ها یا نصابان مجرب و متخصص در این زمینه استفاده کنید. 

مطلب پیشنهادی: زانویی


مزایا و معایب استفاده از کانال TDC

 مزایایی که کانال TDC را از سایر کانال‌های فلزی متمایز می‌کند، به شرح زیر است: سبک‌تر شدن کانال نسبت به روش سنتی حذف پیچ چکشی عدم نیاز به ضدزنگ ساخت و نصب سریع قابلیت اصلاح همچنین معایب فلنج TDC شامل موارد زیر است: هزینه بالا کاهش مقاومت کانال نسبت به فلنج آهنی نیاز به استفاده از چسب برای پوشش درزها 

 در این مقاله سعی کردیم شما را مفهوم، کاربرد، مزایا و معایب، ویژگی‌ها، ساختار و قطعات سازنده فلنج TDC آشنا کنیم. این فلنج که با نام کانال TDC (کانال تی دی سی) نیز شناخته می‌شود، برای ایجاد اتصالی مستحکم و باثبات، در مسیر کانال‌های رفت و برگشتی سیستم‌های تهویه هوا (تهویه، سرمایش و گرمایش)، مورد استفاده قرار می‌گیرد.