به‌منظور اجرای سیستم تهویه مطبوع در یک ساختمان، استفاده از اتصالات و سیستم لوله کشی مناسب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به طوری که اگر این سیستم‌ها به صورت مناسب انتخاب نشوند، عملا امکان ایجاد لوله کشی مناسب و کنترل هوای مطبوع در یک فضا وجود ندارد. کانال راسته گالوانیزه، یکی از انواع محصولاتی است که به منظور کانال کشی کولر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کانال‌ها به غیر از اینکه با جنس گالوانیزه تولید می‌شوند، قابل سفارش با متریال‌ها و مصالح دیگری نیز هستند؛ اما به دلیل مزایای گالوانیزه، کانال راسته گالوانیزه محبوبیت بسیار زیادی در میان مردم دارد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با این محصولات و کاربردهای مختلف آن‌ها آشنا شوید.

کانال راسته چیست؟ 

 استفاده از سیستم‌های انتقال هوای مطبوع در ساختمان‌های تجاری، مسکونی و اداری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این سیستم‌ها به لطف کانال کشی حرفه‌ای در یک مکان کار می‌کنند و در کنار دمش هوای مطبوع، می‌توانند وظیفه مکش هوای مناسب را نیز داشته باشند. کانال‌هایی که بدین منظور استفاده می‌شوند، به چندین دسته مختلف تقسیم بندی می‌شوند که نیازی به استفاده از همه آن‌ها در یک مکان نیست؛ اما کانال راسته گالوانیزه از جمله کانال‌هایی است که تقریبا می‌توانیم بگوییم که برای هر سیستم هوای مطبوع، استفاده از این کانال‌های راسته بسیار ضروری است. کانال راسته، همانطور که از نامش مشخص است به صورت راسته تولید شده است و هیچ قوس و انحنایی در آن وجود ندارد. به منظور ایجاد قوس و انحنا در کانال راسته، می‌توان از محصولات اتصال دهنده زاویه‌دار استفاده کرد که هر کدام می‌توانند کاربردهای متنوعی داشته باشند. همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه طراحی و مهندسی کانال گالوانیزه مراجعه کنید.

 منظور از کانال راسته گالوانیزه چیست؟ 

 کانال‌های راسته با تنوع جنس تولید می‌شوند. آلومینیوم، فولاد، آهن، چدن و ورق گالوانیزه، از جمله جنس‌های کانال راسته محسوب می‌شوند. منظور از کانال راسته گالوانیزه، کانالی است که با ورق گالوانیزه طراحی شده و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. ورق گالوانیزه که می‌تواند برای ساخت کانال‌های راسته مورد استفاده قرار گیرد، قابلیت‌های بسیار متنوعی داشته و همین موضوع باعث پرکاربرد شدن این کانال‌ها شده است. کانال راسته گالوانیزه به واسطه داشتن جنس مرغوب و کیفیت عالی، می‌تواند برای انواع ساختمان‌های تجاری و اداری مورد استفاده قرار گیرد. این کانال‌ها به دلیل اینکه از ورق گالوانیزه ساخته شده‌اند، مقاومت بالایی در برابر رطوبت و خوردگی از خود نشان می‌دهند. به طوری که می‌توانند تا چندین سال در یک مکان کاربرد داشته باشند، بدون اینکه دچار خرابی شوند. 

نحوه اتصال کانال گالوانیزه راسته

 به منظور اتصال کانال گالوانیزه راسته به یکدیگر، باید از روش‌های مختلفی استفاده کرد که از همان ابتدا این روش‌ها مشخص هستند. در واقع از زمان تولید این کانال‌ها، لازم است که نوع اتصال آن‌ها مشخص شود؛ چون نحوه تولید کانال‌های گالوانیزه با اتصالات مختلف با هم متفاوت است. یکی از رایج‌ترین انواع اتصالات کانال گالوانیزه راسته، فلنج است که می‌توان آن را به صورت گالوانیزه و یا غیر گالوانیزه مورد استفاده قرار داد. این فلنج‌ها می‌توانند کانال‌های گالوانیزه را به یکدیگر متصل کنند و امنیت بالایی را برای انتقال هوای گرم و سرد ایجاد نمایند. روش اتصال دیگری که به غیر از فلنج گالوانیزه و آهنی جهت متصل کردن کانال راسته به یکدیگر وجود دارد، روش بند کشاب است. بند کشاب می‌تواند کاربردهای بسیار زیادی در این امر داشته باشد و با امنیت نسبتا بالایی کانال‌های راسته را به هم متصل کند؛ ما در اکثر موارد توصیه می‌شود که برای جلوگیری از هدررفت انرژی از کانال‌های راسته با فلنج‌های آهنی و گالوانیزه استفاده شود؛ چون این فلنج‌ها به طور دقیق کانال‌ها را به هم متصل می‌کنند.برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه اجرای کانال تهویه هوا بپردازید.

 ابعاد کانال راسته گالوانیزه

 ابعاد کانال راسته گالوانیزه تحت تاثیر عوامل بسیار متنوعی است و در نهایت توسط مشتری تعیین می‌شود. در اکثر موارد این کانال‌ها به صورت چهارگوش طراحی می‌شوند که امکان سفارش آن‌ها با سطح مقطع کوچک و بزرگ وجود دارد. بدیهی است که برای اتصال چند کانال راسته، نیاز است که آن‌ها با ابعاد مشخص و مساوی انتخاب شوند تا بتوان با فلنج و با بند کشاب، آن‌ها را به هم متصل کرد. مشتریان و کارفرمایان که نیاز به استفاده از این کانال‌ها دارند، باید از ابتدا به کیفیت کانال راسته گالوانیزه توجه داشته باشند و بر اساس نیاز خود، بهترین ابعاد را برای این کانال‌ها سفارش بدهند. بدیهی است که به دلیل وجود ورق‌های گالوانیزه در این محصولات، امکان ساخت آن‌ها بر اساس نظر مشتری وجود دارد. 

 ضخامت کانال گالوانیزه راسته

 ضخامت کانال راسته گالوانیزه دارای استاندارد مشخصی است و در اکثر موارد نباید خیلی ضخیم و یا خیلی نازک انتخاب شود. به طور کلی، بازه مجاز ضخامت ورق‌های گالوانیزه برای ساخت این کانال‌ها از 0.5 میلی متر تا 1.5 میلی متر است. هر چقدر ضخامت کانال‌های گالوانیزه بیشتر باشد، کیفیت آن‌ها نیز بالاتر می‌رود؛ اما باید توجه داشت که افزایش ضخامت تاثیر زیادی روی افزایش وزن این کانال‌ها نیز دارد. بنابراین، بهترین ضخامت برای کانال‌های راسته گالوانیزه، لزوما ضخامت بالا نیست و گاهی می‌توان با همان ضخامت پایین این کانال‌ها را در یک محیط مورد استفاده قرار داد. سانا داکت مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز کانال تهویه سیستم مطبوع را در اختیار شما قرار دهد.

 قیمت کانال راسته گالوانیزه 

ورق گالوانیزه از جمله متریال‌هایی است که نوسان قیمت بسیار زیادی را تجربه می‌کند. به طوری که ممکن است در هر روز شاهد نوسان قیمت نسبتا زیادی برای این ورق‌ها باشیم. به دلیل اینکه برای ساخت کانال راسته، از ورق گالوانیزه استفاده می‌شود؛ می‌توانیم بگوییم که این کانال‌های ساخته شده با ورق گالوانیزه می‌توانند بازه قیمتی متفاوتی داشته باشند. به خصوص اینکه ضخامت و فاکتورهایی نظیر ابعاد نیز می‌توانند روی قیمت این کانال‌ها موثر باشند. برای اطلاع از قیمت این کانال‌ها، باید به صورت روزانه استعلام قیمت بگیرید تا از قیمت دقیق کانال‌های راسته گالوانیزه مطلع شوید. سخن پایانی کانال راسته گالوانیزه محصولی برای کانال کشی سیستم هوای مطبوع در ساختمان‌ها است که می‌تواند از طریق فلنج آهنی و گالوانیزه و یا بند کشاب مورد استفاده قرار گیرد. این کانال‌ها به واسطه داشتن مقاومت بالا در برابر خوردگی و پوسیدگی، ماندگاری و طول‌عمر زیادی دارند. از این رو نیاز به تعویض آن‌ها پس از گذشت چندین سال بسیار بعید است و حتی می‌توان تا سال‌ها از این کانال‌ها برای سیستم‌های تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی در ساختمان‌ها استفاده کرد.